Τρίτη 9 Μαΐου 2017

(ΤΟ BDSM ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ - απο Ελληνική Ομάδα BDSM)

απο Ελληνική Ομάδα BDSM

TΟ BDSM ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ..

Το σαδομαζοχιστικό παιγνίδι είναι πάντα ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ. Η κακομεταχείριση όχι.

Oι παίκτες του σαδομαζοχισμού συμφωνούν σε αυτά που θα κάνουν μεταξύ τους, έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για την σωματική και συναισθηματική υγεία του κάθε εμπλεκόμενου. Οι κακοποιητές δεν το κάνουν αυτό.

Το σαδομαζοχιστικό παιγνίδι συμφωνείται από πριν. Η κακομεταχείριση όχι.

Το σαδομαζοχιστικό παιγνίδι μπορεί να ενδυναμώσει τη σχέση των παικτών. Η κακομεταχείριση όχι.

Το σαδομαζοχιστικό παιγνίδι μπορεί να γίνεται με την παρουσία άλλων που το υποστηρίζουν - ακόμα και σε πάρτι που γίνονται γι αυτόν τον λόγο. Η κακομεταχείριση συχνά έχει ανάγκη την απομόνωση και την μυστικότητα.

Το σαδομαζοχιστικό παιγνίδι έχει όρια και κανόνες, προσυμφωνημένα και υπεύθυνα. Η κακομεταχείριση έχει έλλειψη από όρια και τέτοιας μορφής κανόνες.

Το σαδομαζοχιστικό παιγνίδι μπορεί να το έχει ζητήσει και ακόμα να το επιθυμεί διακαώς το υποτακτικό πρόσωπο. Κανένας δεν ζητά ανοιχτά την κακομεταχείριση, αν και υπάρχουν αυτοκαταστροφικοί άνθρωποι που μερικές φορές προσπαθούν να την προκαλέσουν.

Το σαδομαζοχιστικό παιγνίδι γίνεται για την απόλαυση ή και την αυτοπραγμάτωση των δύο ή άλλων των συμμετεχόντων. Η κακομεταχείριση όχι

Το σαδομαζοχιστικό παιγνίδι μπορεί να σταματήσει αμέσως, ανά πάσα στιγμή και για οποιονδήποτε λόγο αν το υποτακτικό πρόσωπο κάνει χρήση του συνθήματος ασφαλείας. Το θύμα κακοποίησης δεν έχει κανένα τρόπο να σταματήσει τον κακοποιητή.

Το σαδομαζοχιστικό παιγνίδι το Κυρίαρχικό άτομο πάντα ελέγχει τα συναισθήματά του. Τα συναισθήματα του κακοποιητή είναι εκτός ελέγχου.

Μετά το σαδομαζοχιστικό παιγνίδι, το υποτακτικό πρόσωπο συχνά νιώθει ευγνωμοσύνη για τον/την Κυρίαρχο. Ένα θύμα ποτέ δε νιώθει ευγνωμοσύνη για την κακομεταχείριση που υπέστη.

Οι παίκτες του σαδομαζοχισμού, δεν αισθάνονται ότι έχουν το εγγενές δικαίωμα, λόγω γένους, εισοδήματος ή άλλων εξωτερικών παραγόντων να ελέγχουν τη συμπεριφορά των συντρόφων τους. Οι κακοποιητές συχνά νιώθουν έτσι.

Το σαδομαζοχιστικο παιχνιδι βασιζεται στην Ασφάλεια Λογική και Συναίνεση (SSC-Safe Sane Consesnual) Στην κακοποίηση δεν υπάρχει συναίνεση και αποχή τουλάχιστον σε ένα από αυτά!