Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

(3ο LGBTQI+ Pride Κρήτης(30 Ιουνίου 2017-1 Ιουλίου Ηράκλειο)

Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

1ο Δελτίο Τύπου 3ου LGBTQI+Pride Κρήτης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3LGBTQI+ PRIDE ΚΡΗΤΗΣ

Φεστιβάλ ορατότητας και διεκδικήσεων για την απελευθέρωση φύλου, σώματος και σεξουαλικότητας

Εδώ και δύο χρόνια έχουμε καταφέρει να πραγματοποιήσουμε το LGBTQI+ Pride Κρήτης - Φεστιβάλ Ορατότητας και Διεκδικήσεων για την Απελευθέρωση Φύλου, Σώματος και Σεξουαλικότητας, μετά τις συγκρούσεις μας με τις δημοτικές αρχές, οι οποίες αφενός στο Ηράκλειο κωλυσιέργησαν τη διαδικασία της αδειοδότησης, αφετέρου στο Ρέθυμνο ήταν ξεκάθαρα απέναντί μας στη διεκδίκηση της ύπαρξης μας στον δημόσιο χώρο. Για τρίτη συνεχή χρονιά αγωνιζόμαστε για την διεξαγωγή του φεστιβάλ, το οποίο θα λάβει χώρα στην πόλη του Ηρακλείου, στο Πάρκο Γεωργιάδη, στις 30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου. 

Απέναντι σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί η πατριαρχία και η έμφυλη βία, μαχόμαστε και διεκδικούμε ισότητα και ορατότητα για κάθε καταπιεσμενη ταυτοτητα που ασφυκτιά στα στενά πλαίσια της κανονικότητας. Μαχόμαστε ενάντια σε πατριαρχία, ομοφοβία, τρανσοφοβία, αμφιφοβία, αναπηροφοβία, ηλικιοφοβία, χοντροφοβία, σεξισμό, ρατσισμό, καπιταλισμό και φασισμό, για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις.

Ως συντονιστικό του 3ου LGBTQI+ Pride Κρήτης διαλέγουμε τον δρόμο της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης, μακριά από χορηγίες ή αιγίδες, που μόνο σκοπό έχουν να χρησιμοποιήσουν την κοινότητα, κερδίζοντας πολιτική υπεραξία, είτε οικονομικά οφέλη, αποδυναμώνοντας έτσι τους αγώνες του LGBTQI+ κινήματος. Ως καταπιεσμένες/να/νοι τασσόμαστε απέναντι στην κανονικότητα, που συγκροτείται από ιεραρχίες, εφόσον αντιλαμβανόμαστε πως από αυτές προκύπτουν διαιρέσεις και διακρίσεις, διανέμονται προνόμια, δημιουργούνται ανισότητες, ελέγχονται οι επιθυμίες και τα σώματα, φυσικοποιούνται και διαχωρίζονται σε κανονικά και μη. Για αυτό, επιλέγουμε να οργανωνόμαστε με οριζόντιες διαδικασίες για να διεκδικήσουμε την ελευθερία και τα δικαιώματά μας.

Δημιουργώντας ένα ασφαλές πλαίσιο, ανάγκη που προκύπτει από την καθημερινότητα και τα βιώματά μας, διεκδικούμε την ορατότητα και την ισότιμη συνύπαρξή μας στον δημόσιο χώρο.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Ενάντια σε κανονικότητες και εξουσίες που προσπαθούν να κυριαρχήσουν επάνω στα σώματα και στις επιθυμίες μας.

Αναρτήθηκε από Crete Pride 

cretepride.blogspot.gr


Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

(Queer Corfu)

Η Queer Corfu είναι μία ανεξάρτητη κοινωνικοπολιτική συλλογικότητα ,
όπου παλεύει και αγωνίζεται για τα κοινωνικά και πολιτικά λοαδκι+ δικαιώματα.
Πρεσβεύει την ισότητα και την ισονομία,την ελευθερία έκφρασης,τον διεθνισμό,την ορατότητα και τον αυτοπροσδιορισμό.
Είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή σεξισμού,ρατσισμού και φασισμού.Υποστηρίζουμε την αυτοδιάθεση του ατόμου και καταγγέλουμε κάθε μορφή της κουλτουρας του βιασμού.
Ερχόμαστε σε ρήξη με τις νόρμες των φύλων και την ετεροκανονική σκοπιά της κοινωνίας.
Βασικές αρχές της Queer Corfu είναι η εξωστρέφια, η κοινωνικότητα, ο διάλογος, η αλληλεγγύη και η συνεργασία,καθώς επίσης η αυτοοργάνωση και η αυτοδιαχείριση.
Στην βάση αυτή καλούμε την τοπική κοινωνία της Κέρκυρας να ευαισθητοποιηθεί και να συμμετάσχει στις δράσεις μας.
Είμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε ομάδα και συλλογικότητα που αντιμάχεται οποιαδήποτε μορφή καταπίεσης και ρατσισμού.

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

δεν θα ανεχτούμε την τρανσφοβική βία-Δεν θα ανεχτούμε να έχουμε άλλα θύματα

Η τρανφοβική βία είναι καταστολή. Είναι καταπίεση. Είναι καταπάτηση βασικού δικαιώματος της ζωής.

Και η μνημόνευση των θυμάτων πρέπει να είναι αντίσταση. Να είναι ενδυνάμωση. Να είναι χειραφέτηση.

Να είναι δήλωση και διαδήλωση ότι δεν θα ανεχτούμε την τρανσφοβική βία. Δεν θα ανεχτούμε να έχουμε άλλα θύματα. Είμαστε εδώ, είμαστε ενωμένες και ενωμένοι, με αλληλεγγύη, και δεν θα μας φιμώσουν.

Να μας θυμίζουν την ανάγκη να οργανωθούμε, να καλέσουμε και την υπόλοιπη κοινωνία να κάνει το ίδιο και να παλέψουμε ενάντια στο σάπιο σύστημα.


ειμαστε το σωμα μας και η ελευθερια ειναι πρωτα απο ολα ελευθερια του σωματος.

το φυλο δεν υπαγορευει σεξουαλικες προτιμησεις ουτε υπαγορευεται απο αυτες.

η σεξουαλικη προτιμηση δεν καθοριζει το φυλο.

η επεμβαση δεν σε κανει περισσοτερο γυναικα απο οτι ηδη εισαι.

οι λεσβιες δεν ειναι πουτανες.
οι τρανς δεν ειναι πουτανες-πουστηδες.
οι γκει δεν ειναι πουστηδες.

οι λεσβιες και οι τρανς γυναικες δεν ειναι εμπορευμα,σκευος ηδονης η χρηστικο αντικειμενο.

οι γυναικες δεν ειναι πουτανες.

η γυναικα δεν ειναι εμπορευμα,σκευος ηδονης η χρηστικο αντικειμενο.

η γυναικα δεν ειναι εργαλειο και κτημα του αντρα

ημερες μνημης-αγωνα-γιορτης ΛΟΑΤΚΙ&ΓΥΝΑΙΚΩΝ &ιδρυσης οργανωσεων

23 Σεπτεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Αμφισεξουαλικότητας.
11 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Coming Out.
11 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Κοριτσιού.
26 Οκτωβρίου Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τα Μεσοφυλικά άτομα(Intersex Awarenes Day).
8 Νοεμβρίου Ημέρα Αλληλεγγύης Μεσοφυλικών.
20/11 Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Τρανς Ατόμων-τρανσεξουαλ.
25 Νοεμβρίου Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.
6 Φεβρουαρίου Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κλειτοριδεκτομής-του Ακρωτηριασμού των Γυναικείων Γεννητικών Οργάνων.
13 Φεβρουαρίου Διεθνής Ημέρα Προφυλακτικού για την πρόληψη των σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων και του AIDS.
8 Μαρτίου παγκόσμια ημέρα της γυναίκας-διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών.
18/3 δολοφονια αγωνιστριας κρατουμενης κατερινας γκουλιωνη.
31 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Ορατότητας των Διεμφυλικών(Τρανς) ατόμων.
17/5 Παγκόσμια-διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφοβίας,της Αμφιφοβίας και της Τρανσφοβίας.
2 Ιουνίου Διεθνής Ημέρα Ιερόδουλων(International Sex Workers Day).
28/6 διεθνής ημέρα ομοφυλοφιλικης υπερηφανειας- 1969 stonewall inn νεα υορκη...

15/3/2010 σ.υ.δ. σωματειο υποστηριξης διεμφυλικων.
15/9/1976 εγε ενωση γυναικων ελλαδας.
17/4/2004 ολκε ομοφυλοφιλικη λεσβιακη κοινοτητα ελλαδας

(Πέρα από το δίπολο του φύλου:Ναι,υπάρχουν θηλυκοί non-binary άνθρωποι - απο T-zine.gr)

Από S.E. Smith.
Μετάφραση για το T-zine.gr
Πάρβη Πάλμου

Πέρα από το δίπολο του φύλου: Ναι, υπάρχουν θηλυκοί non-binary άνθρωποι.

Όταν βλέπετε ένα άτομο με μεγάλους γοφούς, στήθος, μακριά μαλλιά, μακιγιάζ, ίσως νομίζετε ότι το άτομο είναι γυναίκα – ειδικά εάν το άτομο αυτό φοράει ένα φόρεμα ή φούστα, ψηλά τακούνια, τα εξωτερικά γνωρίσματα που χαρακτηρίζουν την επιτέλεση της θηλυκότητας.

Λοιπόν, έχω νέα για σας: υπάρχουν θηλυκοί non-binary άνθρωποι, που έχουν κουραστεί να αμφισβητούνται και να διαγράφονται, υπάρχει πολύ μεγάλος μισογυνισμός στον τρόπο που οι non-binary άνθρωποι εκπροσωπούνται. Αυτά είναι όλα τα θέματα τα οποία έχω παρουσιάσει σε άρθρα μου παλαιότερα, αλλά η μνήμη του διαδικτύου είναι περιορισμένη, και για αυτό θεωρώ πως το συγκεκριμένο είναι σαφώς ένα θέμα από το οποίο πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να επωφεληθούν από μια μικρή επανάληψη.

Πέρα από το δίπολο του φύλου: Ναι, υπάρχουν θηλυκοί non-binary άνθρωποι.

Οπότε ας κάνουμε μια ανακεφαλαίωση: Υπάρχει ένα σχετικά μικρό ποσοστό του πληθυσμού που αυτοπροσδιορίζεται ως τρανς, με ταυτότητα του φύλου που δεν συνάδει με την ταυτότητα που έχει ανατεθεί κατά την γέννηση (αυτός είναι ένας εξαιρετικά απλοποιημένος ορισμός). Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους είναι τοποθετημένοι σε ένα δίπολο –όπως είναι οι άνθρωποι που είχε ανατεθεί το αρσενικό φύλο, για παράδειγμα, επειδή γεννήθηκαν με πέη, όταν στην πραγματικότητα νιώθουν γυναίκες. Κάποιοι επιλέγουν να προχωρήσουν σε μετάβαση, σε διάφορους βαθμούς, όμως δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως «αρκετά τρανς» ή κάποιο είδος μαγείας με την οποία μπορεί ξαφνικά να σας δοθεί «φυλο»-θεώρηση εισόδου και να πάρετε έγκριση για να μετακομίσετε στην αρσενική ή την θηλυκή επικράτεια.

Και έπειτα υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι non-binary – αν και μπορεί να μην προσδιορίζονται όλοι με αυτό τον τρόπο: αυτός ο προσδιορισμός βασίζεται στο φάσμα της δυτικής αντίληψης για το φύλο – προσδιορίζονται, χρησιμοποιώντας μια τεράστια ποικιλία από όρους για να περιγράψουν τον εαυτό τους, όπως genderqueer butch, ας πούμε. Το θέμα όμως είναι, ότι: το σύνολο σχεδόν των αναπαραστάσεων των non-binary ανθρώπων είναι τα στενά ισχία, σχετικά επίπεδο στήθος και σχετικά λεπτό σώμα.

Πολλοί επίσης από αυτούς παρουσιάζονται με αρσενικά στοιχεία. Το οποίο είναι μια χαρά. Η non-binary φυλο-θεώρηση εκτείνεται σε ένα τεράστιο φάσμα της προσωπικής εμφάνισης και έκφρασης. Αλλά είναι ανησυχητικό ότι σε γενικές γραμμές στην κοινωνία, μόνο ένα πολύ στενό φάσμα των ανθρώπων αντιμετωπίζονται και παρουσιάζονται ως non-binary . Αν βασιστούμε σε έργα τέχνης που ισχυρίζονται πως παρουσιάζουν non-binary ζωές, οι non-binary άνθρωποι δεν είναι χοντροί, δεν έχουν στήθη και γοφούς. Παρουσιάζονται κυρίως ως αρρενωποί. Ίσως κάποιοι από αυτούς έχουν μια σχετική ορατότητα, όπως οι γυναίκες butch – αλλά τα θηλυκά non-binary άτομα δεν είναι πουθενά, και όταν προσπαθούν να επιβληθούν και να μιλήσουν για την ταυτότητά τους, συχνά αντιμετωπίζονται πολύ σκληρά.

Με άλλα λόγια, πέφτουν στην ίδια παγίδα της αντι-θηλυκότητας που οι γυναίκες έχουν να αντιμετωπίσουν, όπου η θηλυκή απόδοση και έκφραση των φύλων αντιμετωπίζεται σαρκαστικά και θεωρείται κατώτερη. Η αντίληψη αυτή είναι απίστευτα μισογυνιστική – και ουσιαστικά λέει ότι οι γυναίκες που ενδιαφέρονται για το μακιγιάζ ή που φορούν φορέματα ή που τους αρέσουν τακούνια έχουν κατά κάποιο τρόπο λιγότερη αξία εξ αιτίας της θηλυκότητας τους. Αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τους ανθρώπους που σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο και ισχυρίζονται ότι ανησυχούν για την πολιτική των φύλων, διότι πέφτουν σε αντίφαση.

Τα θηλυκά non-binary άτομα δέχονται διαρκές misgendering (αναφέρονται σε αυτούς με άρθρα και ονόματα που δεν συνάδουν με την ταυτότητα φύλου τους) συνεχώς, και δια της βίας χαρακτηρίζονται ως γυναίκες, ακόμη και όταν έχει ζητηθεί άλλη προσφώνηση. Οι αντωνυμίες τους αγνοούνται και οι άνθρωποι τους αντιμετωπίζουν ως γυναίκες στα κοινωνικά και πολιτικά πλαίσια. Οι άνθρωποι προσπαθούν να αποσιωπήσουν την εργασία τους και την προσωπική τους έκφραση, να τους αποκλείσουν από τους τρανς χώρους, και να διαγράψουν την παρουσία τους, όλα αυτά καταλήγουν σε απίστευτη απομόνωση για τα θηλυκά non-binary άτομα, που αφήνονται αγωνίζονται μονά τους εξ ολοκλήρου με το φύλο τους. Όταν δεν γνωρίζεις άλλα άτομα που αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις με εσένα και να συζητήσεις για αυτό, τότε είναι πολύ δύσκολο να δουλέψεις με τις προκλήσεις αυτές.

Αν νιώθετε άβολα σε μια ταυτότητα ως γυναίκα, άλλα ο καθένας σας προσφωνεί ως γυναίκα, μπορεί να έχετε πρόβλημα στο να αναγνωρίσετε τον εαυτό σας ως non-binary- και όταν στρέφεστε προς την τρανς κοινότητα για να διερευνήσετε την ταυτότητα φύλου σας, μπορεί να δείτε ότι τίποτα δεν εκπροσωπεί την δική σας εμπειρία. Σε μια κοινότητα που υποτίθεται ότι το φάσμα είναι ανοιχτό και ευρύ, νιώθετε ότι έχετε παραγκωνιστεί και αντιμετωπίζεστε σαν σκουπίδια, ή ακόμα και σαν διεκδικητές. Τα non-binary θηλυκά άτομα αντιμετωπίζονται από την κοινότητα σαν να θέλουν την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο, ντύνονται όπως οι γυναίκες για να απολαύσουν το προνόμιο του να «πέρανε», ως γυναίκες αλλά εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι διεκδικούν μια περιθωριοποιημένη ταυτότητα.

Τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα από όπως παρουσιάζονται, όπως γνωρίζουν καλά τα θηλυκά non-binary άτομα. Μπορεί να είναι απίστευτα αγχωτικό να ζουν, να κινούνται και δρουν στο περιθώριο μιας κοινωνίας που τους λέει επανειλημμένα ότι δεν υπάρχουν, και κατ ‘επανάληψη διαγράφουν την ταυτότητά τους. Πολλά θηλυκά non-binary άτομα παλεύουν με ζητήματα όπως η κατάθλιψη και διάφορες άλλες προκλήσεις ψυχικής υγείας. Τα τρανς άτομα σε γενικές γραμμές είναι ήδη πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν ψυχικές ασθένειες, χάρη στην ευρεία φύση της τρανσφοβίας, που εκδηλώνονται με πολύ διαφορετικούς τρόπους (οι τρανς ιδιαίτερα οι τρανς γυναίκες βρίσκονται σε εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο για κατάθλιψη και αυτοκτονικό ιδεασμό), αλλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα θηλυκά non-binary άτομα δεν αναγνωρίζονται και διαγράφονται.

Το φάσμα των είναι ποικίλο, υπέροχο και καταπληκτικό. Μιλάμε για το τεράστιο φάσμα των φύλων και του πολιτισμού τώρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, το οποίο είναι υπέροχο. Αλλά πρέπει επίσης να μιλήσουμε για το πώς ορισμένες ομάδες αποκόπτονται από τη συζήτηση, και πόσο επιζήμιο είναι αυτό. Επανειλημμένα τους λένε οι άνθρωποι ότι δεν είναι «αρκετά τρανς», ότι δεν υπάρχουν, ότι δεν αξίζουν το σεβασμό και τη δέουσα προσοχή, και ότι είναι επιβλαβείς. Και μέχρι να σπάσουμε τους μύθους που μας περιβάλλουν οι θηλυκοί non-binary άνθρωποι, δεν μπορούμε να κάνουμε το επόμενο κοινωνικό και πολιτιστικό βήμα για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου τόσο για εμάς αλλά και όλους τους άλλους.

Αυτό σημαίνει ότι μιλάμε ανοιχτά για τις non-binary ταυτότητες παλεύοντας με την τρανσφοβία. Επειδή οι άνθρωποι που παλεύουν με την ταυτότητα του φύλου τους, χρειάζονται ένα ασφαλές μέρος για να στραφούν και χρειάζεται να ξέρουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι εκεί για να τους υποστηρίξουν. Βλέποντας ανθρώπους και ταυτότητες, που μοιάζει με την δική σου δημιουργεί τεράστια ενδυνάμωση, μπορεί να αισθάνεσαι σαν τα κομμάτια ενός παζλ που κάνουν κλικ και επιτέλους ταιριάζουν. Βλέποντας όμως αυτούς τους ανθρώπους να διαγράφονται και να κακοποιούνται γι’ αυτό που είναι, από την άλλη πλευρά, μπορεί να σας σε σπρώξει στην πιο σκοτεινή γωνιά της ντουλάπας, να σε κάνει να φοβάσαι να εμπλακείς με την κοινότητά σας και να κάνεις coming-out στον εαυτό σου και τους γύρω.

Τα θηλυκά Non-binary άτομα υπάρχουν — και χρειάζεται να δημιουργήσουμε ασφαλή μέρη για να μπορούν να υπάρχουν.

T-zine.g

(5 συμβουλές για ραντεβού με genderqueer και ανθρώπους που δεν εντάσσονται στο δίπολο του φύλου - απο T-zine.gr)

Μετάφραση για το T-zine.gr
Θωμάς Χαβαλές.

5 συμβουλές για ραντεβού με genderqueer και ανθρώπους που δεν εντάσσονται στο δίπολο του φύλου από τον genderqueer YouTuber Miles Jai.

Ο κόσμος των ραντεβού μπορεί να είναι ένα σκληρό μέρος για τα genderqueer άτομα και ανθρώπους που δεν εντάσσονται στο δίπολο του φύλου (gender non-conforming). Και για όσους δεν γνωρίζουν τι σημαίνει «genderqueer», η έννοια σχετίζεται με ένα άτομο που δεν προσδιορίζεται στις συμβατικές νόρμες του φύλου αλλά δεν ταυτίζεται με κανένα, αμφότερα ή συνδυασμό των αρσενικών και θηλυκών έμφυλων ρόλων.

5 συμβουλές για ραντεβού με genderqueer και ανθρώπους που δεν εντάσσονται στο δίπολο του φύλου από τον genderqueer YouTuber Miles Jai.

Οι genderqueer και οι άνθρωποι που δεν εντάσσονται στο δίπολο του φύλου αντιμετωπίζουν την απόρριψη και την κριτική για την εμφάνιση ή την συμπεριφορά τους.

Ιδού ένα παράδειγμα τί λένε κάποιοι άνθρωποι ως δικαιολογία: «Είμαι ομοφυλόφιλος και θέλω να βγω ραντεβού με έναν άντρα που φαίνεται και φέρεται ως άντρας, όχι με έναν άντρα που μοιάζει με κορίτσι».

Δυστυχώς η ιδέα του φύλου ως ενταγμένη στο δίπολο των κυρίαρχων φύλων είναι τόσο εδραιωμένη σε ορισμένους ανθρώπους και τόσο ανίκανοι να ανοίξουν το μυαλό τους για τα άτομα που δεν προσαρμόζονται στα πρότυπα και στις προσδοκίες του απεικονιζόμενου φύλου ακριβώς.

Για να βοηθήσει τα genderqueer και ακαθόριστου φύλου άτομα να διαχειριστούν τις προσδοκίες περί των ραντεβού, ο Youtuber Miles Jai μοιράζει κάποιες χρήσιμες συμβουλές σε πρόσφατο βίντεό του.

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ

«Χρειάζεσαι να βρείς τον χρόνο να τα πάς καλά με τον εαυτό σου και να τον γνωρίσεις καλύτερα», λέει ο youtuber ενώ προσθέτει πως είναι σημαντικό να ξέρεις τον χαρακτήρα σου και τι θες πρωτίστως από τον ή την σύντροφό σου. Αυτό θα σε αποτρέψει από το να διαλέγεις λάθος άτομα για να βγείτε ή να έχετε αισθήματα για εκείνα.

ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Ο Miles μας κοινοποιεί ότι στο παρελθόν ήταν τσιμπημένος με έναν τύπο, μολονότι θα μπορούσε να συμπεριφέρεται με έναν πιο αρρενωπό τρόπο επειδή ήθελε να φαίνεται ως αγόρι και όχι ως κορίτσι. «Ήμουν κάπως σαν να αρνιόμουν ένα ουσιώδες κομμάτι του εαυτού μου που με έκανε χαρούμενο και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να κάνετε αν πρόκειται περί σχέσης» εξηγεί. «Θα πρέπει να είστε 100% ο εαυτός σας».

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΑΝΟΙΧΤΟ

Ο Miles λέει ότι οι genderqueer και οι άνθρωποι που δεν εντάσσονται στο δίπολο του φύλου μπορούν, εξίσου, να κουβαλούν κάποιες προκατειλημμένες απόψεις όταν πρόκειται να διαλέξουν ταίρι. Με αναφορά στην τοξική αντίληψη ‘όχι παχουλοί, όχι γυναίκες, όχι μαύροι, όχι ασιάτες’ που δυστυχώς υπάρχει στην gay αντρική κοινότητα. Ωστόσο, ο Miles ενθαρρύνει τους ανθρώπους να είναι ανοιχτόμυαλοι και να μην κρίνουν άλλους από την εξωτερική τους εμφάνιση.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

Ο Miles προτείνει να είστε προσεχτικοί απέναντι από τους ανθρώπους που μπορεί να σας πληγώσουν λόγω της εμφάνισής σας που δεν αντιστοιχεί σε οποιαδήποτε νόρμα των κυρίαρχων φύλων. Επίσης, μπορείτε να κάνετε ένα διπλό ραντεβού (ραντεβού με δύο ζευγάρια) αν αυτό σας κάνει να νιώθετε ασφαλέστερα ή περισσότερο βολικά. «Και αν νιώθετε φοβισμένος για οποιοδήποτε λόγο στην διάρκεια ενός ραντεβού, μην διστάσετε να φύγετε», συμβουλεύει.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕ


T-zine.gr

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΝΑΙ στα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις ΛΟΑΤΚΙ, ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΠΟΛΥΣΥΝΤΡΟΦΙΚΩΝ

αλληλοαποδοχή,αλληλοϋποστήριξη,ανάπτυξη αλληλεγγύης,μεταξύ λοατκι ανεξάρτητα από πολιτισμική προέλευση,γλώσσα,ηλικία.
ισοτητα και ισοτιμια καθώς και ελευθερη αναπτυξη της προσωπικότητας και του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης για ολές και όλους ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.
προάσπιση,διεκδίκηση και προώθηση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων λοατκι.
κοινωνική και ψυχολογική στήριξη λοατκι.
ευαισθητοποίηση της κοινωνίας,της οικογένειας σε θέματα σεξουαλικότητας,σεξουαλικού προσανατολισμού,ταυτότητας κοινωνικού φύλου και σεξουαλικής υγείας.
δημιουργία ξενώνα για την στέγαση και σίτιση και υποστήριξη λοατκι που βρίσκονται σε αδυναμία. αλληλοαποδοχή,αλληλοϋποστήριξη,ανάπτυξη αλληλεγγύης,μεταξύ γυναικών ανεξάρτητα από πολιτισμική προέλευση,γλώσσα,ηλικία.
προάσπιση,διεκδίκηση και προώθηση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων γυναικών.
κοινωνική και ψυχολογική στήριξη γυναικών.
δημιουργία ξενώνα για την στέγαση και σίτιση και υποστήριξη γυναικών που βρίσκονται σε αδυναμία.
ειμαστε υπερ της πολυσυντροφικοτητας,των ανοιχτων και ελευθερων σχεσεων και του ελευθερου σεξ και με αλλο ατομο εκτος σχεσης.
εναντια στην πατριαρχια.
αλληλεγγύη του ΛΟΑΤΚΙ κινηματος-κοινοτητας με το γυναικείο κίνημα-κοινοτητα. αναγνώριση της λεσβιακής,της γκέι,και της τρανς γονεϊκότητας.
οχι βια κατα των λοατκι.
σεξουαλικη διαπαιδαγωγηση στα σχολεία και διαρκης παρουσια των λεσβιακων,των γκει,και τρανς θεματων στην παιδεια. στην παιδεια πληροφόρηση γύρω από τον σεξουαλικό προσανατολισμό,την ταυτότητα κοινωνικού φύλου.
οχι βια κατα των γυναικών.
*κοινωνικες υποδομες για τις γυναικες.
*παροχή σύνταξης στις ανασφαλιστες γυναικες.
*δικαιωμα της γυναίκας να αποφασίζει η ίδια αν,πότε και πόσα παιδιά θα κάνει.
*αυτοδιαθεση του σώματος της γυναίκας και της αναπαραγωγικής της ικανότητας.
*οχι στον ακρωτηριασμο γυναικείων γεννητικων οργάνων.
*οχι στο βιασμο.
*ΟΧΙ στην ομοφοβία και την τρανσφοβία-ΝΑΙ στα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις των ΛΟΑΤΚΙ.
*δικαίωμα στο σύμφωνο συμβίωσης,στην τεκνοθεσία/υιοθεσία και γονεϊκότητα σε LGBT ζευγάρια.
*αλλαγή εγγράφων στα τρανς άτομα χωρίς προϋποθέσεις,καθώς και κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία των διαδικασιών επαναπροσδιορισμού φύλου.
*αναγνωριση του δικαιωματος ταυτοτητας φυλου

25/5/2016..