Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

(5 συμβουλές για ραντεβού με genderqueer και ανθρώπους που δεν εντάσσονται στο δίπολο του φύλου - απο T-zine.gr)

Μετάφραση για το T-zine.gr
Θωμάς Χαβαλές.

5 συμβουλές για ραντεβού με genderqueer και ανθρώπους που δεν εντάσσονται στο δίπολο του φύλου από τον genderqueer YouTuber Miles Jai.

Ο κόσμος των ραντεβού μπορεί να είναι ένα σκληρό μέρος για τα genderqueer άτομα και ανθρώπους που δεν εντάσσονται στο δίπολο του φύλου (gender non-conforming). Και για όσους δεν γνωρίζουν τι σημαίνει «genderqueer», η έννοια σχετίζεται με ένα άτομο που δεν προσδιορίζεται στις συμβατικές νόρμες του φύλου αλλά δεν ταυτίζεται με κανένα, αμφότερα ή συνδυασμό των αρσενικών και θηλυκών έμφυλων ρόλων.

5 συμβουλές για ραντεβού με genderqueer και ανθρώπους που δεν εντάσσονται στο δίπολο του φύλου από τον genderqueer YouTuber Miles Jai.

Οι genderqueer και οι άνθρωποι που δεν εντάσσονται στο δίπολο του φύλου αντιμετωπίζουν την απόρριψη και την κριτική για την εμφάνιση ή την συμπεριφορά τους.

Ιδού ένα παράδειγμα τί λένε κάποιοι άνθρωποι ως δικαιολογία: «Είμαι ομοφυλόφιλος και θέλω να βγω ραντεβού με έναν άντρα που φαίνεται και φέρεται ως άντρας, όχι με έναν άντρα που μοιάζει με κορίτσι».

Δυστυχώς η ιδέα του φύλου ως ενταγμένη στο δίπολο των κυρίαρχων φύλων είναι τόσο εδραιωμένη σε ορισμένους ανθρώπους και τόσο ανίκανοι να ανοίξουν το μυαλό τους για τα άτομα που δεν προσαρμόζονται στα πρότυπα και στις προσδοκίες του απεικονιζόμενου φύλου ακριβώς.

Για να βοηθήσει τα genderqueer και ακαθόριστου φύλου άτομα να διαχειριστούν τις προσδοκίες περί των ραντεβού, ο Youtuber Miles Jai μοιράζει κάποιες χρήσιμες συμβουλές σε πρόσφατο βίντεό του.

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ

«Χρειάζεσαι να βρείς τον χρόνο να τα πάς καλά με τον εαυτό σου και να τον γνωρίσεις καλύτερα», λέει ο youtuber ενώ προσθέτει πως είναι σημαντικό να ξέρεις τον χαρακτήρα σου και τι θες πρωτίστως από τον ή την σύντροφό σου. Αυτό θα σε αποτρέψει από το να διαλέγεις λάθος άτομα για να βγείτε ή να έχετε αισθήματα για εκείνα.

ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Ο Miles μας κοινοποιεί ότι στο παρελθόν ήταν τσιμπημένος με έναν τύπο, μολονότι θα μπορούσε να συμπεριφέρεται με έναν πιο αρρενωπό τρόπο επειδή ήθελε να φαίνεται ως αγόρι και όχι ως κορίτσι. «Ήμουν κάπως σαν να αρνιόμουν ένα ουσιώδες κομμάτι του εαυτού μου που με έκανε χαρούμενο και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να κάνετε αν πρόκειται περί σχέσης» εξηγεί. «Θα πρέπει να είστε 100% ο εαυτός σας».

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΑΝΟΙΧΤΟ

Ο Miles λέει ότι οι genderqueer και οι άνθρωποι που δεν εντάσσονται στο δίπολο του φύλου μπορούν, εξίσου, να κουβαλούν κάποιες προκατειλημμένες απόψεις όταν πρόκειται να διαλέξουν ταίρι. Με αναφορά στην τοξική αντίληψη ‘όχι παχουλοί, όχι γυναίκες, όχι μαύροι, όχι ασιάτες’ που δυστυχώς υπάρχει στην gay αντρική κοινότητα. Ωστόσο, ο Miles ενθαρρύνει τους ανθρώπους να είναι ανοιχτόμυαλοι και να μην κρίνουν άλλους από την εξωτερική τους εμφάνιση.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

Ο Miles προτείνει να είστε προσεχτικοί απέναντι από τους ανθρώπους που μπορεί να σας πληγώσουν λόγω της εμφάνισής σας που δεν αντιστοιχεί σε οποιαδήποτε νόρμα των κυρίαρχων φύλων. Επίσης, μπορείτε να κάνετε ένα διπλό ραντεβού (ραντεβού με δύο ζευγάρια) αν αυτό σας κάνει να νιώθετε ασφαλέστερα ή περισσότερο βολικά. «Και αν νιώθετε φοβισμένος για οποιοδήποτε λόγο στην διάρκεια ενός ραντεβού, μην διστάσετε να φύγετε», συμβουλεύει.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕ


T-zine.gr