Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Αλληλεγγύη σε ΛΟΑΤΚΙ και ΠΟΛΥΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ

Αλληλεγγύη σε ΛΟΑΤΚΙ και ΠΟΛΥΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ - Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.
*διεκδικούμε την ορατότητά,το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης στο δημόσιο χώρο και φωναζουμε περήφανα ΛΟΑΤΚΙ και ΠΟΛΥΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ, 
Γκέι,Λεσβίες,Τρανς,Κουίρ,και Πολυσυντροφικα για έναν κόσμο ίσων,διαφορετικών και ελεύθερων ανθρώπων.
*οχι σε σεξισμό/ομοφοβία/τρανσφοβία/πολυφοβια, πατριαρχία - για ένα κόσμο χωρίς σεξισμό/ομοφοβία/τρανσφοβία/πολυφοβια, πατριαρχία.
*για ένα κόσμο όπου οι γυναίκες θα είναι ίσες με τους άντρες, ένα κόσμο όπου τα LGBTQI άτομα θα ασθάνονται ασφαλή και θα τα σέβονται.
*ενάντια στις διακρίσεις στα ΛΟΑΤΚΙ και Πολυσυντροφικα άτομα - καταδικάζουμε την κάθε διάκριση σε βάρος ΛΟΑΤΚΙ και Πολυσυντροφικων.
*ελεύθερη αγάπη (free love)
*να σταματήσουμε να ρωτάμε αν είναι γυναίκα ή άντρας, αλλά να δεχτούμε τη διαφορετικότητα που είναι τόσο φυσική για όλα τα ζωντανά πλάσματα σε αυτό το πλανήτη (όπως και η ομοφυλοφιλία, και η αμφιφυλοφιλία). Κάθε φορά που συμπληρώνουμε κάποιο επίσημο έγγραφο όπου το κράτος ή κάποια εταιρία μας ρωτά αν είμαστε αρσενικοί ή θυληκοί. Πολλά άτομα δεν χωράνε σε αυτές τις κατηγορίες, και άλλοι δεν θέλουν να χωρέσουν. Πολλοί άνθρωποι δεν ταιριάζουν καν με τις κατηγορίες γκέι. λεσβία και αμφί κλπ. Το διαδικό φύλο (gender binary) είναι ένα κατασκεύασμα συγκεκριμένων κοινωνιών Υποστηρίζουμε την απελευθέρωση των intersex ανθρώπων και δεν δεχόμαστε το δυαδικό φύλο.
*Δεν μπορούμε να περιμένουμε το σύνταγμα ή την αστυνομία να μας βοηθήσει, πρέπει να οργανωθούμε μόνοι μας και να αλλάξουμε τις ιδέες των ανθρώπων και τη συμπεριφορά τους διδάσκοντάς τους. Δεν είναι αρκετό να παλεύουμε για περισσότερα νόμιμα δικαιώματα. Πρέπει να παλέψουμε για έναν εντελώς νέο και καλύτερο κόσμο. Δεν θα πρέπει να μαχώμαστε μόνο για τη νομιμοποίηση των γάμων των λεσβιών και των ομοφυλοφίλων, αλλά και να μαχώμαστε εναντίων του θεσμού του γάμου, έτσι ώστε οι άνθρωποι που ζουν μαζί, ανεξάρτητα από τη σεξουαλικότητά τους, να μπορούν να το κάνουν αυτό χωρίς κάποια νομιμοποίηση από το κράτος. Πρέπει να μιλάμε εναντίων των παραδοσιακών ρόλων των φύλων, της παραδοσιακης οικογένειας, του γάμου, της καταναγκαστικής μονογαμίας και τη μορφή πολυγαμίας όπου μόνο οι άντρες μπορούν να έχουν πολλές γυναίκες ενώ οι γυναίκες δεν μπορούν να έχουν πολλούς άντρες, που έχουν σα ρίζα τη πατριαρχία.
{ΛΟΑΤΚΙΑ.gr}