Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

(Λίγα Λόγια για μένα και την ομάδα Ανοιχτές Σχέσεις - Λίζα Αστερίου)

https://polysyntrofikotita.wordpress.com/

Λίγα λόγια για μένα και την ομάδα «Ανοιχτές Σχέσεις»

Παρουσίαση για την πολυσυντροφικότητα στο πρώτο Pride Κρήτης, 2015

Καλώς ήλθατε στο ιστολόγιό μου, «Πολυσυντροφικότητα». Είμαι η Λίζα Αστερίου, queer ακτιβίστρια, αρθρογράφος και συντονίστρια της ομάδας «Ανοιχτές Σχέσεις». Είμαι επίσης μια από τις συγγραφείς του βιβλίου Δώδεκα Ερωτικές Διαδρομές (εκδ. Πηγή, 2016). Στο παρόν ιστολόγιο θα βρείτε κείμενά μου αναφορικά με τις ερωτικές σχέσεις, αποσπάσματα από άρθρα άλλων συγγραφέων, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τη δράση της ομάδας μας. Θα χαρώ να ακούσω τα σχόλιά σας!

Τι είναι η ομάδα «Ανοιχτές Σχέσεις»;

Είναι η πρώτη οργανωμένη συλλογικότητα πολυσυντροφικών στη χώρα μας! Ξεκίνησε το 2011 στο Facebook με τη δημιουργία της σελίδας «Ανοιχτές Σχέσεις», καθώς και την (κρυφή πλέον) ομάδα με τον ίδιο τίτλο. Από τον Ιούνιο του 2014 διοργανώνουμε τακτικές συναντήσεις στο κέντρο της Αθήνας. Έχουμε συζητήσει ποικίλα θέματα και έχουμε προβάλει ταινίες και σειρές γύρω από τις πολυσυντροφικές σχέσεις και οικογένειες. Επίσης, έχουμε κάνει βιωματικά εργαστήρια με τη βοήθεια του Λύο Καλοβυρνά, συμβούλου ψυχικής υγείας.

Αξιοποιώντας τη δύναμη του Διαδικτύου, ενημερώνουμε πάρα πολλούς ανθρώπους για ζητήματα πρωτάκουστα στην Ελλάδα. Διατηρούμε δύο ιστολόγια και έχουμε μια δυναμική παρουσία στο FB. Έχουμε δώσει ποικίλες συνεντεύξεις και έχουμε βοηθήσει να γραφτούν αρκετά άρθρα σε μικρές και μεγάλες ιστοσελίδες. Επιπλέον, μέσα στο διάστημα 2015-16 καταφέραμε τα εξής:

Συνδιοργανώσαμε μια πολύ πετυχημένη συνάντηση με την Colour Youth, μεγάλη νεολαιίστικη ΛΟΑΤΚΙ+ οργάνωση.
Παρουσιάσαμε το θέμα της πολυσυντροφικότητας στη διημερίδα «Φύλο, Έρωτας, Οικογένεια» που οργανώθηκε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη.
Είχαμε μια πολύ καλή συμμετοχή στο 1ο Pride Κρήτης, όπου κάναμε σχετική παρουσίαση σε ένα ακροατήριο 80 ατόμων.
Μέλη της ομάδας μας συμμετείχαν οργανωμένα στο πολύχρωμο μπλοκ στο μεγάλο αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό συλλαλητήριο της 21ης Μάρτη 2015, καθώς και στο αντίστοιχο της 25ης Σεπτέμβρη 2015.
Συμμετείχαμε στη συγγραφή, έκδοση και προώθηση του συλλογικού βιβλίου Δώδεκα Ερωτικές Διαδρομές (εκδ. Πηγή).
Είχαμε περίπτερο στο Athens Pride 2016 και πήραμε μέρος στην πορεία.
Ζητάμε να δοθεί και στα πολυσυντροφικά άτομα (ανεξάρτητα από το φύλο και το σεξουαλικό προσανατολισμό τους) η πρόσβαση στο σύμφωνο συμβίωσης, το γάμο και την παιδοθεσία. Διεκδικούμε τη νομική προστασία από τις διακρίσεις και τη στήριξη των πολυσυντροφικών οικογενειών. Ήδη κάποιες ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις έχουν υιοθετήσει τα αιτήματά μας. Ζητάμε από όλες και όλους εσάς να κάνετε το ίδιο.

Μπορείτε να βοηθήσετε! Επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την πιο κάτω φόρμα, στείλτε μας email ή βρείτε μας στο Facebook.

Facebook: Ανοιχτές σχέσεις, Πολυσυντροφικότητα/πολύχρωμο κίνημα

Ιστολόγια: polysyntrofikotita.wordpress.com, polyamorygr.wordpress.com

Email: polyamorygr@yahoo.gr