Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

(Πολυσυντροφικές/οί ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό και το σεξισμό)

https://polysyntrofikotita.wordpress.com/

Πολυσυντροφικές/οί ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό και το σεξισμό
Posted on 18/03/2015

Ποιοι/ποιες είμαστε


Πολυσυντροφικότητα (αγγλ. polyamory) σημαίνει να διατηρείς δύο ή περισσότερες σταθερές ερωτικές σχέσεις με ειλικρίνεια και συναίνεση. Αυτός ο τρόπος ζωής υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια σε χώρες του εξωτερικού, κερδίζοντας όλο και περισσότερο έδαφος. Εμείς, τα πολυσυντροφικά άτομα της Ελλάδας, οργανωνόμαστε μέσα από κοινωνικά δίκτυα και ιστολόγια. Σχηματίζουμε ομάδες, οργανώνουμε συναντήσεις και διεκδικούμε δικαιώματα.

Συγκεκριμένα, ζητάμε να διευρυνθεί το σύμφωνο συμβίωσης ώστε να περιλαμβάνει όλα τα πρόσωπα που βρίσκονται σε σχέση συμβίωσης, άσχετα από το φύλο και τον αριθμό τους. Παράλληλα, ενημερώνουμε κι ευαισθητοποιούμε τους συνανθρώπους μας για τις εναλλακτικές μορφές σχέσεων, οι οποίες βρίσκονται έξω από το κοινωνικά καλλιεργημένο πρότυπο της καταναγκαστικής μονογαμίας.



Γιατί διαδηλώνουμε

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε κάθε μορφή ρατσισμού. Λέμε όχι στην ισλαμοφοβία!
Ζητάμε να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης εδώ και τώρα. Απαιτούμε να δοθεί άσυλο στους πρόσφυγες. Διεκδικούμε το δικαίωμα της ιθαγένειας για όλα τα παιδιά.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τις φωνές χιλιάδων διαδηλωτών/τριών που απαιτούν τη διάλυση της εγκληματικής συμμορίας της Χ.Α. και την τιμωρία όλων των ενόχων. Όσο τα τάγματα εφόδου των νεοναζί κυκλοφορούν ελεύθερα, κανείς/καμιά δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής.
Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων και ζητάμε την ικανοποίηση όλων των θεσμικών αιτημάτων τους. Λέμε όχι στην ομοφοβία, την αμφιφοβία και την τρανσφοβία!
Καταγγέλλουμε τη σεξιστική βία, που οδήγησε στο θάνατο το Βαγγέλη Γιακουμάκη, και ζητάμε την τιμωρία των βασανιστών του. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε κάθε μορφή διάκρισης με βάση το φύλο ή τη σεξουαλικότητα.
Ως πολυσυντροφικά άτομα, διεκδικούμε να μπει τέλος στο στιγματισμό των ανθρώπων και των σχέσεων που δεν εντάσσονται στα κυρίαρχα πρότυπα. Οι ζωές μας δεν χωράνε στα καλούπια του συστήματος. Οραματιζόμαστε έναν κόσμο χωρίς βία και διακρίσεις, μια κοινωνία όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια κι ελευθερία.

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Facebook: Ανοιχτές σχέσεις, Polyamorygr, Πολυσυντροφικότητα/πολύχρωμο κίνημα

Email: polyamorygr@yahoo.gr
Ιστολόγια: polyamorygr.wordpress.com, polysyntrofikotita.wordpress.com