Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Παραλίες για γυμνισμό στην Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά δεν έχει επίσημες παραλίες για γυμνισμό ακόμα,αλλά υπάρχουν μερικές όμορφες παραλίες που γυμνιστές χρησιμοποιούν τακτικά.

Παλιολινός
Aυτή η παραλία είναι μια μείξη άμμου και μεγάλων βράχων.

Κανάλι
Αμμώδης μεγάλη παραλία χωρισμένη σε τρεις μεγάλους κολπίσκους από μεγάλους βράχους.Γυμνιστές βρίσκονται και στα τρία μέρη.

Σίσια
Αυτή η παραλία είναι συνήθως άδεια εκτός από έναν-δύο άλλους γυμνιστές.Έιναι μια μεγάλη παραλία από απαλή άμμο και βότσαλα.Πρέπει να παρκάρεις στην κορυφή του λόφου δίπλα από το πρώτο μοναστήρι και να περπατήσεις κάτω το μονοπάτι(15-20 λεπτά).Υπάρχει μια πηγή με φρέσκο νερό που είναι υπέροχη για να δροσιστείς.

Μούντα
ένας μεγάλος αριθμός γυμνιστών χρησιμοποιούν το τέλος της παραλίας.

Αντίσαμος
Βρίσκουμε το νότιο μέρος αυτής της παραλίας πολύ ήσυχο όλο το καλοκαίρι αλλά μπορεί στο φουλ του καλοκαιριού να είναι γεμάτη. Η παραλία είναι με πέτρες αλλά μικρά βότσαλα βρίσκονται στο νότιο μέρος της παραλίας που χρησιμοποιείται από γυμνιστές. Αξίζει μια επίσκεψη σε αυτή την περιοχή.

Φισκάρδο
αρκετούς κόλπους στα βόρεια και νότια του Φισκάρδου χρησιμοποιώντας βάρκα με μηχανή που μπορείς να νοικιάσεις στο Φισκάρδο. Οι περισσότεροι κόλποι ήταν κατάλληλοι για γυμνισμό. Όλες οι παραλίες έχουν μεγάλα βότσαλα και μπορεί να χρειαστείτε ειδικά παπούτσια για καταδύσεις.

Βούτι
(κοντά στην Αγία Κυριακή)
H παραλία είναι στα βόρεια της χερσονήσου του Ληξουρίου. Ο δρόμος κάτω για την παραλία έχει φτιαχτεί αλλά υπάρχει ακόμα ένα μονόπατι με χαλίκια το οποίο είναι αρκετά απότομο σε κάποια σημεία. Υπάρχει ένα μικρό πάρκινγκ κοντά στην παραλία η οποία έχει μικρά βότσαλα με μεγάλους βράχους που χωρίζουν την παραλία σε μικρούσ κολπίσκους. αριστερά από το πάρκινγκ βρήκαμε ένα έρημο κολπίσκο με αρκετούς άλλους γυμνιστές. Τα νερά είναι καθαρά.

Πλατιά Άμμος
Αυτή η παραλία χρησιμοποιείται κυρίως από γυμνιστές. Βρίσκεται στην δυτική ακτή της χερσονήσου του Ληξουρίου και είναι ένα μείγμα μικρής πέτρας και άμμου. Τα νερά είναι καθαρά. Το περπάτημα προς την παραλία δείχνει δύσκολο αλλά η παραλία είναι σπουδαία,με πολυ χώρο για ηλιοθεραπεία και κολύμπι.

Ξι/Μανιά
Η παραλία Μανιά είναι λίγο δυτικότερα από το Ξι και βρήκαμε αρκετά ζευγάρια γυμνιστών σε μια αμμώδη παραλία σε ένα μικρό κολπίσκο. Είναι εύκολο οδηγήμα με καλό πάρκινγκ και μόνο δύο λεπτά περπάτημα για την περιοχή των γυμνιστών. Η παραλία έχει κόκκινη άμμο και τα νερά είναι υπέροχα για μία οικογενειάκη μέρα στην παραλία